Om kollisjonen i Portland, Oregon 3. november 1978.

        Historien som den ble meg fortalt er som følger:
        Båten var på sin første tur fra verftet i Kobe, lastet i Yokohama, første anløp var Vancouver, så Seattle, videre til Tacoma og derfra opp Colombia River til Portland.
        Ved passering av en jernbanebro (svingbro) kom båten med så stor fart at broen ikke var fullt åpen, og enden på broen kom inn over dekket mellom kran 4 og overbygget, dette medførte skade på de tre nederste dekkene i overbygget (forkant bb. side). Da det ble slått stopp i maskin tok strømmen tak og førte båten akterover noe som igjen resulterte skade på kranfot og kraner no.4, båten ble hengende fast i broen i flere timer.
        Noen dager senere under forhaling i Portland havn var en av jibbene på kran 3 oppe og da båten passerte en bro tok jibben oppi broen, til alt hell var jibben pekende aktrover men det var visst mange bilister som fikk seg en støkk den dagen.
        Båten ble liggende noen dager i Portland, det måtte stilles store garantier før den fikk forlate USA, den gikk rett tilbake til Kobe for utbedring, da med ny skipper og overstyrmann. Overstyrmannen kom siden ombord igjen, og seilte og som kaptein på Marie mens jeg var der. Men det var i alle fall en svært dårlig start med et nybygg.
        Seilte på Marie Bakke i 80 og 81 og i statene het den bare “The Bridge Killer”.
Ellers så var Knutsen et flott rederi å seile for. Siste turen min på “Marie” høsten 81 fikk vi gul skorstein med EAC i og på skute siden ble det EAC-KNUTSEN LINE, og i november tok vel EAC over hele showet, og ’’Tulltveit Moe’’ hadde fått det som han ønsket.

Mottatt fra Ole Chr. Røren.

The Bulletin 31. oktober 1978:Ship Slams Another Bridge

 

Jernbanebroa i Portland, Oregon.