1915

D/s Glittertind av Oslo var bygget 1915 i Porsgrund og blev samme mandag aften sænket i Nordsjøen på vei til West Hartlepool med props fra Idefjorden av en ubåt, som først gav mandskapet ti minutter til at gå i båtene og dernæst tauget dem to timer vestover. Næste morgen blev de skibbrudne optat av en fisker fra Shields.
_________________________________________________

1915

Bark Bellglade av Tønsberg hadde ikke langt igjen til England med planker fra Canada, men blev lørdag em. 12te juni sænket av «U 34», hvor en mand spurte skipperen ut på norsk. Mandskapet blev næste morgen sat iland av en engelsk fisker.
_________________________________________________

1915

D/s Davanger av Bergen skulde til Arkangel med stykgods fra Liverpool, men blev mandag morgen 14de juni sænket i Atlanten. Det første skud ramte førend livbåtene var klar av siden. De 21 mand rodde til Flannan Island, hvor de blev gjestfrit mottat av fyrvokteren og siden hentet til Stornoway.
_________________________________________________

1915

D/s Granit av Skien gik ut fra Gøteborg med props onsdag 16de juni og styrte utover langs kysten til Vinga, hvor man skar ut for at undgå drivgarnsfiskere. En stor stimer som hadde fulgt klos efter presenterte sig nu med kanonskud som hjelpekrysser «Meteor», sænket «Granit» og tok mandskapet med sig til Drogden.
_______________________________________________

1915

Onsdag morgen 23de juni hadde d/s Truma av Arendal fåt Shetland isikte på vei til London med trælast fra Arkangel, men blev der og da sænket av en ubåt som lot mandskapet få følge Bergenskes «Nova» i ruten hjem.

Mine tilføyelser om skipene.

GLITTERTIND: Kjeld Stubs D/S A/S (Kjeld Stub), Kristiania. 717 brt. Bygget 1913 av Porsgrunds Mekaniske Verksted, Porsgrund.
BELLGLADE
: A/S Bellglade (Alf Monsen), Tønsberg. 647 brt. Bygget 1877 av D. & W. Henderson, Glasgow, Scotland.
DAVANGER: A/S Davanger (H. Westfal-Larsen), Bergen. 2.280 brt. Bygget 1888 av J. C. Blumer & Co., North Dock, Sunderland, England.
GRANIT: A/S Granit (H. Haraldsen), Skien. 662 brt. Bygget 1899 av S. McKnight & Co. Ltd., Ayr, Scotland.
TRUMA: D/S Truma (Chr. Th. Boe & Søn), Arendal. 1.557 brt. Bygget 1896 av Short Bros., Pallion, Sunderland, England.


Kilde: Diderik Brochmann: Med Norsk Skib I Verdenskrigen.
Skipsforlis 1915, Starke.
Tilrettelagt av Per Sundfær.
Sist oppdatert 10/02-2012 (PS)