1917

D/s Dicax av Fredrikstad gik ut fra hjemstedet med feltspat og kassebord på vei til England, men blev fredag morgen 26de januar sænket ved Ryvingen av en ubåt, som tok mandskapet ombord og samme dag satte det over i en dansk skonnert.
________________________________________________

1917

D/s Ymer av Bergen kom nordover med malm, blev beskutt og sænket i Spanskebukten tirsdag em. 23de januar. 7 mand i hver båt rodde østover i 24 timer og la begge for drivanker til natten, så alle kunde få hvile. Næste morgen kom med storm fra sydost, og om kvelden skiltes båtene i mørket. Skipperens er aldrig set senere, men styrmanden seilte nordost hele natten. Fredag måtte han lænse ret undav veiret og kom ved middagstid forbi Ile d'Yeu. Han kunde ikke lande i den høie sjø og heiste en sæk til nødflag. Alle tjenstdyktige franskmænd var i krigen, men 12 sjømænd som på grund av alder, ungdom eller invaliditet var hjemme, drog ut med redningsbåten «Paul Toureil», tok nordmændene ombord og gav dem mat, men kunde ikke vinde tilbake mot den voksende storm og sjø. Søndag em. 28de januar landet båten ved Raguenes med 11 lik. Og på kirkegården i Névez ligger ved muren 6 franske og 5 norske grave på rad som det skjønneste av vore triste minder fra de ubevæbnede sjøfolks store seierskrig i 1917. Ovenstående maleri av A. Matignon stod i «L'Illustration», mars 1917.
________________________________________________

1917

D/s Hekla av Stavanger var bygget av træ i Bergen 1894 og skulde på sin siste reis til Cardiff med props fra Oporto, men blev onsdag 31te januar brændt i Kanalen. Mandskapet blev optat av hollandsk d/s «Wieldrecht». Samme dag blev d/s Rigel av Larvik, som stod i Krigsforsikringen for 2,27 millioner, sænket i Atlanten på vei til Lissabon med kul. Ubåten tok mandskapet ombord og sendte det siden over i italiensk d/s «Famiglia» som blev kapret næste dag.
________________________________________________

1917

4/mastet bark Songdal av Kristiansand skulde til Queenstown med 3080 ton mais fra Buenos Aires, men blev sænket i Atlanten fredag 2den februar. Ut på natten blev mandskapet optat av den tidligere omtalte prise «Famiglia», og likesom «Rigels mandskap sat over i hollandsk d/s «Samarinda», som bragte dem til Vigo. «Famiglia» fik lørdag 3dje februar ombord mandskapet fra «Songdal»s søsterskib, Songelv av Kristiansand, som blev sænket med 3300 ton mais fra Buenos Aires. Dette mandskap fik merkelig nok lov til at gå ombord i en engelsk tramp, som «Famiglia»s tyske prisemandskap ikke turde binde an med. Samme lørdag blev bark Tamara av Larvik sænket underveis med logwood fra Jamaica. Mandskapet blev optat, likesom etpar andre mandskaper, av en britisk jager.

Mine tilføyelser om skipene.

DICAX: Fredrikstad Shipping Co. A/S (Chr. Homann-Müller), Fredrikstad. 928 brt. Bygget 1916 av Porsgrunds mek. Verksted, Porsgrund.
YMER: A/S D/S Ymer (J. Lund & Co.), Bergen. 1.123 brt. Bygget 1910 av Laxevaags Maskin- & Jernskibsbyggeri, Bergen.
HEKLA: D/S A/S Hekla (Peder Pedersen), Haugesund. 524 brt. Bygget 1894 av Brunchorst & Dekke, Bergen.
RIGEL: Bugge & Olsend Rederi A/S (Bugge & Olsen), Larvik.
2.671 brt. Bygget 1906 av Clyde Shipbuilding & Engineering Co. Ltd., Port Glasgow, Scotland.
SONGDAL: A/S Christiansand (S. O. Stray & Co.), Kristiansand. 2.989 brt. Bygget 1885 av Barclay, Curle & Co., Glasgow, Scotland.
SONGELV: A/S Christiansand (S. O. Stray & Co.), Kristiansand.
2.063 brt. Bygget 1883 av Oswald, Mordaunt & Co., Southampton, England.
TAMARA: A/S Tamara (Iver Bugge), Larvik. 453 brt. Bygget 1890 i Lillesand.


Kilde: Diderik Brochmann: Med Norsk Skib I Verdenskrigen.
Skipsforlis 1917, Starke.
Tilrettelagt av Per Sundfær.
Sist oppdatert 11/10-2016 (PS)